SÅ HÄR KAN DU ANVÄNDA FOTOGRAFIERNA

Fotografierna i hembygdsföreningarns samlingar har olika upphovsrätter och får användas på olika sätt. Hur du kan använda ett fotografi anges genom Creative Commons-licensen eller copyright-tecknet som visas vid fotografiet. Alla fotografier på webbplatsen är lågupplösta. Är du intresserad av att använda ett högupplöst fotografi ta kontakt med den hembygdsföreing som publicerat bilden.

Creative Commons-licenser

Licenserna talar om hur du får använda föreningens lågupplösta fotografier, alltså den version av fotografiet som du ser på webbplatsen.

• För fotografier märkta med BY-NC-ND gäller följande villkor:
Fotografens namn måste alltid uppges vid all användning. Ange också hembygdsföreningens namn på följande vis – Fotografens namn, hembygdsföreningens namn CC BY-ND-NC
Fotografiet får inte användas för kommersiella ändamål som medför ekonomisk ersättning.
Fotografiet får inte bearbetas eller manipuleras. Enklare beskärning får göras.

• För fotografier märkta med BY gäller följande villkor:
Fotografens namn måste alltid uppges vid all användning. Ange också föreningens namn på följande vis – Fotografens namn, hembygdsföreningens namn CC BY
Fotografiet får användas, även i kommersiella sammanhang samt bearbetas och spridas.

Andra licensformer

Fotografier som kommer från enskilda fotografer eller samlingar kan vara märkta med ©. Det betyder att de inte får användas utan särskilt tillstånd för publicering. För fotografier märkta med © kontakta respektive hembygdsförening.

Fotografier av okänd fotograf

I de flesta fall känner vi till vem som är upphovsperson till fotografierna i samlingarna. Men för ett antal fotografier, särskilt de äldsta i samlingarna är fotografen okänd trots att vi gjort efterforskningar för att identifiera upphovsperson och rättigheter till fotografiet. Vi tar tacksamt emot all information om okända fotografer och upphovsrätter.

För allmänna frågor kontakta:
foto@stockholmslansmuseum.se. För frågor om enskilda bilder kontakta respektive hembygdsförening.

´